cestna kolesa
Zdravje

Cestna kolesa idealna za rekreacijo

Včasih se je težko spraviti na sprehod ali pa na sploh telovaditi. V takih primerih je najlažje iti na kolo, saj je idealen za malce rekreacije čez dan. Dan danes so cestna kolesa zelo popularna med vsemi generacijami. Najdemo jih lahko v različnih barvah in oblikah, razdeljeni pa so na več tipov, glede na to za katero starostno skupino so namenjeni. Veliko ponudbo za cestna kolesa za vse vrste terenov lahko najdete na spletni trgovini Enduro. Njihove cene se razlikujejo glede na znamko in kakovost kolesa, vendar vedno ponujajo kakšne nore popuste, katere je res škoda zamuditi.

cestna kolesa

Cestna kolesa in tudi ostala nas spremljajo že od malih nog. Nekateri imajo malo slabše spomine saj je vsakdo sigurno večkrat padel po tleh in si tako prislužil kakšno prasko. Vsak je začel z poganjalčkom ali pa z pomožnimi koleščki. Včasih smo imeli zelo omejeno razpolago koles, dan danes pa nas čakajo ne e cestna  kolesa ampak tudi dirt in bmx kolesa, gorska kolesa, električna kolesa, cestna kolesa in še treking kolesa. Vsako od naštetih koles ima svoje značilnosti in namene uporabe. Nujno pomembno pa je da veno uporabljamo zaščitno čelado, po potrebi pa kakšen ščitnik za komolce in kolena.

Toliko tipov koles je nastalo zato, ker se je začelo tudi veliko športov kjer samo cestna kolesa niso zadoščala,  oziroma niso bila primerna. Na primer dirt in bmx kolo je namenjeno skakanju in izvajanju trikov, zato ima drugačen trup in  je narejen bolj enostavno. Pa tudi gorsko kolesarjenje je prišlo v modo in dvomim da bi bilo komu lažje z cestnim kolesom po takem terenu celo pot navzgor potem pa še po takem terenu navzdol. Čedalje več načinov uporabe kolesa je zato pa jih je tudi toliko. Predno se odločamo za nakup je dobro vedeti torej kje bomo največ kolesarili ali kakšen hobi smo si zadali.