fiksni komarnik
Dom in oprema

Fiksni komarnik ščiti pred nadležnim mrčesom

V toplih poletnih mesecih je večer vedno prijetno odpreti okno, a se takrat navadno pojavi težava nadležnega mrčesa. V teh primerih je izjemno enostavna rešitev fiksni komarnik, ki se pritrdi na okno in mrčesu onemogoči vstop, obenem pa dopušča nemoteno pretočnost zraka. Kljub poimenovanju komarnikov, pa ti niso povsem fiksni, saj omogočajo enostavno snemanje in pritrjevanje. Gre torej za priročno rešitev, ki v celoti služi svojemu namenu zaščite pred mrčesom. Če potrebujete tovrstno rešitev, se odpravite ne priloženo povezavo, kjer lahko dobite kakovostne komarnike, izdelane povsem po meri.

Zakaj je fiksni komarnik dobra rešitev?

Kadar se v poletnih mesecih odpre okno, to navadno rezultira v prostoru, napolnjenim z mrčesom. Ena rešitev je torej, da se okno zapre, a se s tem onemogoči pretočnost zraka, ki je pomembna za zagotavljanje svežine in tudi zdravja. Tako je fiksni komarnik najbolj optimalna rešitev, ki ohrani zračnost, a ščiti pred vstopom mrčesa. Dobra plat je tudi enostavno nameščanje komarnika, saj se ta ne vijači neposredno na okno, ampak se natakne s pomočjo vzmetnih zatičev. Mrežica komarnika je tako vpeta v fiksen aluminijasti okvir, celoten komarnik pa je nato pritrjen na okno, zaradi česar je fiksen in snemljiv obenem.

Številne možnosti vgradnje komarnika

Okna se med seboj razlikujejo, zato so tudi vgradne možnosti številne. Fiksni komarnik se lahko pritrdi na praktično vsako okno, saj se izdela točno po meri posameznega okna. Tako se lahko postavi na leseno, plastično, aluminijasto okno ter tudi na okna z roletami, polkni ali drugimi senčili. Namestitev komarnika je omogočena tudi na okno nepravilne oblike, kar dodatno potrjuje vsestranskost tovrstne zaščite pred mrčesom. Zaradi svojih čistih in jasnih linij, pa se fiksni komarnik ujema z vsakim objektom. Tako opravlja svojo funkcijo, a ob tem ni preveč vpadljiv oziroma vizualno moteč, kar je vsekakor pomembno.

fiksni komarnik

Tesnitev in ročke komarnikov

Ključna lastnost vsakega komarnika je dobra tesnitev, saj v nasprotnem primeru ta ne opravlja svoje funkcije. Že manjša napaka v tesnitvi lahko pomeni prost vstop insektom, ki so zagotovo neželeni. Kakovostni fiksni komarnik je tako po celotnem obsegu opremljen s ščetko, ki služi zagotavljanju dobre tesnitve. Poleg tesnitve pa je pomembna še enostavno upravljanje s komarnikom, kar pomeni, da ga lahko po potrebi snamete in ponovno namestite. To omogoča zložljivi ročaj oziroma ročka, s pomočjo katere se komarnik enostavno sname. Tako gre za fiksno in tudi snemljivo rešitev, kar poveča praktičnost samih komarnikov, s tem pa ne kvari učinkovitosti.

Fiksni komarnik si lahko dodatno prilagodite

Vsak komarnik je torej narejen po meri, da se popolnoma prilega oknu. Opremljen je z mehanizmi tesnjenja in snemanja ter ponovnega nameščanja. To je torej značilno, izbira tipa mrežice, pa je odvisna od kupca. Navadno so med mrežicami manjše razlike, vse pa to izdelane iz najboljših materialov, zaradi katerih so stabilne in imajo dolgo življenjsko dobo. Za večjo stabilnost komarnikov, so ti ojačani s kovinskimi profili, ki se nahajajo v vogalih kril. Prav tako pa so profili izdelani iz aluminija, za katerega sta značilni odpornost in tudi dolga življenjska doba. Fiksni komarnik je tako celostno odporen in lahko dolgo opravlja svojo funkcijo.