Storitve

Stretch folija je idealna rešitev za zaščito in pritrditev med transportom

Kamm Trade je podjetje, specializirano za obdelavo stretch folije ter proizvodnjo različnih vrst folij, kot so mini stretch rolice, ročne in strojne stretch folije. Več si preberite na naslovu kammtrade.si. Njihova ponudba vključuje tudi široko izbiro drugih pakirnih materialov, ki so potrebni v številnih podjetjih. Podjetje nenehno prilagaja svojo ponudbo, da ustreza spremembam na trgu, vendar ohranja visoko kakovost svojih izdelkov. Njihov cilj je zagotoviti vrhunske izdelke svojim strankam.

Kammtrade

Stretch folija je prilagodljiv plastični film, narejen iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE), ki se proizvaja s postopkom ekstrudiranja. Ta folija, navita na kartonske tulce, je znana tudi pod različnimi imeni kot so ovijalna, raztegljiva, povijalna ali embalažna folija. Uporablja se za ovijanje palet, da se izdelki pritrdijo na paleto in med seboj, kar zagotavlja njihovo stabilnost ter zaščito pred zunanjimi vplivi in krajo. Stretch folija je primerna za uporabo pri prevozu, skladiščenju in transportu.

Pravilna izbira streč folije za različne potrebe

Podjetje vam lahko pomaga izbrati najboljšo in stroškovno učinkovito streč folijo, ki ustreza vašim specifičnim potrebam. Pogosto kupci ocenjujejo ceno streč folije na podlagi kilogramov ali cene posameznih rolic, vendar to ni vedno najboljši način za oceno stroškov. Ključni dejavnik pri izračunu stroškov je cena na eno povito paleto ali paket. Če tega dejstva ne upoštevate, lahko zamudite možnosti za prihranek. Pri izbiri streč folije se pogosto uporablja enaka vrsta folije za vse zaščitne potrebe, čeprav bi bila lahko bolj primerna različna folija za specifične aplikacije. To izhaja iz napačnih prepričanj kot so domneva, da večja debelina pomeni večjo moč folije, ali da več slojev na paleti zagotavlja večjo zaščito.

Strokovno svetovanje in prilagoditev streč folije

Pri izbiri streč folije za ovijanje palet je pomembno, da je folija trdna, prožna in zanesljiva, saj le tako lahko učinkovito zaščiti palete. Prekomerno nanašanje slojev folije lahko vodi do nepotrebnih stroškov in večje porabe materiala. Poleg tega je izbira prave vrste folije ključna, saj lahko nekatere vrste folije bolje ustrezajo specifičnim potrebam in zmanjšajo odpadke ter skupne stroške. Pomembno je razumeti, da večja raztegljivost folije ne pomeni nujno boljše zaščite palet; pretirano raztezanje lahko celo zmanjša učinkovitost pakiranja.