kolagen za sklepe
Zdravje

Komu priporočati kolagen za sklepe?

Pri večji starosti še posebej po 65. letu starosti se začnejo pojavljati razne bolezni, vnetja in še kaj. Še posebej pa bolečine v sklepih, saj so zaradi velike uporabe se obrabili in začeli zatekati. Edina rešitev za to so terapije in operacije ali pa kakšne kreme. Seveda pa je najboljši kolagen za sklepe, saj je kolagen najpomembnejša beljakovina v človeškem telesu. Zato, ker se ta kolagen ob staranju zmanjšuje pride do raznih bolečin v sklepih in oteženemu gibanju. V nadaljevanju bomo našteli kako pridobiti kolagen za sklepe na različne načine.

kolagen za sklepe

Torej sedaj vemo, da je kolagen vrsta beljakovine katero proizvaja človeško telo. Poznamo tri stvari v katerih najdemo kolagen za slepe. Prva stvar so morske ribe, govedina in svinjina, kateri pomagajo tudi koži, lasem, kostem in nohtom. Druga stvar je hrustanec govedine in perutnina. Tretja stvar pa je svinjska in goveja koža, katera pomaga elastičnosti tkiv in drugih vezivnih tkiv. Mogoče se vam ne zdi ravno dobro, ampak živalske kosti imajo največ tega kar je za nas dobro. Če želimo zmanjšati količino vnosa mesa v svojo prehrano so jajca tudi dober proizvajalec kolagena, sicer pa imamo tudi prehranska dopolnila katera pomagajo na drugačne načine.

Kolagen za sklepe mora biti prisoten v dovolj velikih količinah, saj se tam najbolj obrabljajo gibala. Včasih se lahko količina kolagena v telesu zmanjša že po 20. letu starosti nekje po 40. letu pa se že res močno zmanjšuje. Tudi športne poškodbe lahko zmanjšajo količino. Torej zdaj veste kje lahko najdete kolagen za sklepe in kako ga dodati v svojo prehrano. Če ste vegetarijanec ali kaj podobnega vam bodo priporočali kolagen v obliki tabletk, olja ali kreme. Več o tem pa si lahko preberete na kakšni spletni strani ali pa se pozanimate pri svojem osebnem zdravniku ali strokovnjaku za te zadeve. Poskrbite, da bodo bolečine prenehale in se boste vrnili v normalno vsakdanje življenje.