Zanimivosti

Konopljini izdelki, na primer konopljina smola, so prihodnost

Konoplja je vsestranska rastlina, ki se jo uporablja že več tisoč let. Zaradi njenih trpežnih vlaken je dobila tudi mesto v tekstilni in papirni industriji. Konopljina semena so bila v preteklosti znana ne le kot samo hrana za živali, temveč tudi kot dodatek za človeško prehrano. Iz industrijske konoplje pridelujejo vedno več naravnih izdelkov, že več kot 60 tisoč različnih proizvodov, tu je tudi tako imenovana konopljina smola.

Konopljina smola

Konopljini izdelki so prihodnost sveta, saj so ekološki in tudi veliko ljudi, otroci in odrasli, pripovedujejo zgodbe, kako so konopljini izdelki izboljšali njihovo življenje. Z legalizacijo industrijske konoplje v medicinske namene so po svetu naredili številne raziskave, ki so prinesle zelo spodbudne ugotovitve. Vsa škodljiva, nevarna farmacevtska sredstva lahko nadomesti pravi konopljin ekstrakt. Ena posebnost konoplje pa je kanabinoid, saj ima zdravilne lastnosti, nahaja pa se v konopljinih cvetovih. Zdravniki pravijo, da bi bila najboljša uporaba kanabinoidov za zdravljenja ran in razjed v bolnišničnem okolju, saj bi tako zmanjšali breme antibiotikov. Konopljini izdelki so vsestranski, lahko jih uporabljamo tudi v kozmetiki. Konopljino olje  vsebuje uravnovešeno razmerje nenasičenih maščobnih kislin, kar je idealno za človeški metabolizem. Zaradi zdravilnih in kožo blagodejnih lastnosti je konopljino olje čedalje bolj uveljavljeno. Pojavlja pa se tudi že konopljina smola. Za razliko od olja, vsebuje konopljina smola veliko večje količine kanabidiola. Za razliko v ceni je pa kriv zahtevnejši postopek pridobivanja in bolj kompleksna sestava smole. V primerjavi s konopljinim oljem je konopljina smola bolj gosta, viskozna in težja za uporabo, če želimo z njo negovati kožo. Zaradi tega nekateri proizvajalci nudijo vnaprej pripravljeno mešanico konopljine smole v konopljinem olju ali pa drugih maslih. To naredi njeno uporabo veliko bolj praktično. Konopljini izdelki imajo toliko pozitivnih lastnosti, da lahko v  prihodnosti pričakujemo, da jih bo v trgovinah čedalje več na voljo.

Če vas zanimajo konopljini izdelki in želite izvedeti o njih še več informacij, potem vam priporočam, da obiščete spletno trgovino MojCBD.