Zanimivosti

Lovilec olja

Onesnaževanje vod je velik problem. Več o tej napravi si pa lahko preberete na: https://2pr.si/. Seveda se, da pa vodo očistiti z čistilnimi napravami in še z eno napravo, ki pa se imenuje lovilec olja. Marsikdo pa še za to sploh ni slišal, sem prepričana. To je naprava, ki očisti vodo oziroma, ki v bistvu loči umazanijo od vode.

lovilec olja

Onesnažena voda je lahko rečemo strupena. V njej se ne bo nihče umival, še manj pa da bi jo pili. Lahko pride do kakšnih reakcij in zastrupitve. Je pa vodo potrebno očistiti umazanije. To pa lahko storimo z napravo, ki se imenuje lovilec olja. Lovilce olja uporabljajo marsikje, kot so na primer avto pralnice, bencinske črpalke, v prostorih kjer skladiščijo nevarne snovi in pa lovilec sanj uporabljajo tudi v mehaničnih delavnicah. Glavni namen teh naprav je pa, da se ločijo olja in odpadki od vode. To je v bistvu naprava, ki preprečuje da bi olja in na primer goriva stekla v naravo. Saj na primer je narava in vode že dovolj onesnažene. Kot pa vemo na primer v mehaničnih delavnicah gredo olja in goriva lahko takoj v vodo. Zato pa je pametno, da si zgoraj naštete panoge kupijo lovilec olja, ki bo pomagal pri ustavljanju, da bi onesnažena voda šla v okolje oziroma v naravo.

Danes je svet že tako ali tako dovolj onesnažen. Da pa ga ne bi onesnaževali še bolj, pa moramo preprečiti, da bi pa kakršna koli škodljiva snov šla v naravo in pa v reke ter jezera. To se lahko hitro zgodi tam, kjer se uporabljajo čistila, goriva in olja. To gre lahko hitro v vodo in voda lahko gre potem dalje v naravo. Lovilec olj bo prav to situacijo preprečil, saj bo ločil vodo in pa olja ter gorivo.