Storitve

Izjemnost strokovnega seminarja Microneedling Aikon Akademije

Strokovni seminar Microneedling Aikon Akademije je najbolj priporočeno izobraževanje za terapevte microneedlinga v Sloveniji, saj ponuja izjemno kakovost in vrednost. Informacije najdete na: https://aikon-academy.com/izobrazevanja/microneedling/. Udeleženci se odločajo za ta seminar zaradi njegovega osredotočanja na razumevanje delovanja kože, obravnavo vseh njenih plasti ter podrobno razlago mehanizma delovanja microneedling terapije. Poleg tega seminar združuje najboljše prakse stroke in zagotavlja nadstandardno kakovost, ki presega običajne standarde v industriji.

Prednosti usposabljanja na Aikon akademiji

Microneedling terapevti, ki so se izobraževali na Aikon akademiji, so bolj suvereni pri izvajanju tretmajev. Njihova strokovnost se še posebej izrazi pri strankah z bolj kompleksnimi težavami kože. Združevanje teoretičnega znanja, praktičnih prikazov in osebne podpore omogoča, da udeleženci v samo dveh dneh pridobijo znanje, ki jim omogoča takojšnjo nadgradnjo njihovih storitev. Microneedling, znan tudi kot iglična tehnika mezoterapije, se že vrsto let uporablja kot učinkovita terapija za pomlajevanje in izboljšanje kože. Dermatologi ga priporočajo za obnovo in revitalizacijo kože pri ljudeh vseh starosti, z različnimi težavami, kot so brazgotine in staranje kože.

Microneedling

Strokovni seminar na Aikon Akademiji je zasnovan na preverjeni kombinaciji visoko kakovostnih teoretičnih predavanj in praktičnih prikazov. Poleg tega udeleženci prejmejo tudi brezplačno aparaturo in podporno dokumentacijo za stranke, ki je pravno preverjena.

Celostni pristop in visoka kvaliteta usvojenega znanja

Predavatelji Aikon Akademije zagotavljajo celostni pristop, ki tečajnikom omogoča najvišjo kakovost usvojenega znanja. Microneedling terapevti, ki se izobražujejo na Aikon Akademiji, postanejo izjemno suvereni pri svojem delu, kar strankam zagotavlja trajne rezultate in navdušenje nad tretmaji. Microneedling je postopek, pri katerem se uporabi posebna naprava, da se skozi površino kože naredi več tisoč drobnih vbodov. Ta nadzorovana poškodba spodbudi naravne procese celjenja v površinskih in srednjih plasteh kože.

Vpliv na naravne procese celjenja

Nadzorovana poškodba kože sproži signalne poti in izločanje dejavnikov, ki spodbujajo rast in obnovo celic ter tvorbo kolagenskih vlaken in elastina. Kolagen in elastin sta ključna gradnika vezivnega tkiva, ki koži zagotavljata strukturo, čvrstost in elastičnost. Histološke preiskave vzorcev kože odvzetih z zdravljenih predelov so pokazale povečanje debeline kože in števila pravilno urejenih kolagenskih vlaken. To dokazuje učinkovitost microneedlinga pri izboljšanju stanja kože.

Uporaba na obrazu in drugih delih telesa

Najpogosteje se uporablja na obrazu, vendar je lahko koristen tudi pri zmanjševanju brazgotin in strij po telesu. Drobne luknjice, ki jih ustvarimo v koži med postopkom, omogočajo lažji vnos aktivnih učinkovin in hranil v dermalno plast kože, kjer potekajo najbolj intenzivni procesi obnove. Gre za minimalno invazivni poseg, pri katerem s številnimi drobnimi iglicami prebadajo površino kože. Ta mikroskopsko majhna poškodba spodbudi izločanje rastnih dejavnikov ter obnovo kolagena in elastina, ključnih gradnikov kože.

Pričakovani rezultati

Rezultati microneedlinga so odvisni od pravilne izbire nastavitev in tehnike za posamezno področje. Običajno lahko pričakujemo 10-15 % zmanjšanje brazgotin po aknah ali drobnih gub po vsakem posegu, ki je priporočljivo večkrat ponoviti. Microneedling se uporablja za zmanjševanje brazgotin, aken, strij, plešavosti ter za pomladitev kože. Po posegu se lahko pojavi rdečica, modrica in oteklina, ki običajno izginejo v nekaj dneh. Dolgotrajni zapleti so redki, med najpogostejšimi je po-vnetna hiperpigmentacija.

Kombinacija za sinergistični učinek

Za še boljše rezultate se lahko kombinira z drugimi postopki, kot so kemični piling, HIFU, skin boosterji, botoks in polnili, kar ustvari sinergistični učinek. Glede na rezultate pravilno zasnovanih znanstvenih raziskav je psotopek varen in učinkovit način obnove kože. Učinkovitost in možnost zapletov je v največji meri odvisna od naprave, natančne tehnike, hitrosti, globine in števila vbodov ter lastnosti kože na zdravljenem predelu.

Prilagajanje nastavitev glede na posameznika

Glede na strokovno znanje in izkušnje mora izvajalec prilagoditi nastavitve postopka vsakemu posamezniku. Kot pri drugih estetskih posegih je zadovoljstvo po posegu odvisno od pravilnih indikacij in realnih pričakovanj. Histološke preiskave vzorcev kože, pridobljenih šest mesecev po microneedlingu, razkrivajo opazno povečanje ravni kolagena in debeline epidermalne plasti kože za 40%. Po kliničnih raziskavah se pacienti po enkratnem zdravljenju z microneedlingom pričakujejo 10-15 % izboljšanje. Za dosego zadovoljivih rezultatov je potrebno postopek večkrat ponoviti, običajno s presledki med 6 in 8 tedni.