motorna kosa trava
Dom in oprema

Ali je montažna hiša dosti boljša od zidane?

Montažna hiša je sodobni način gradnje, ki je cenovno ugoden in ekološki ter prilagojen sodobnemu času glede nizke porabe energije. Sodobne montažne hiše so nizko energetske ali nič energetske. Če se vprašate, katera hiša je boljša, montažna ali zidana hiša, je zagotovo odgovor pritrdilen v prid montažnim hišam oz. več tehtnih razlogov. Eden najbolj tehtnih je tudi hitrost gradnje.montazne-hise

 

Montažna hiša je običajno klasična in že narejena, njeni elementi so izgrajeni in potem se na terenu samo še sestavi v tako hišo, kot jo želi naročnik. Vgrajena so tudi že vrata in okna. Tako se taka hiša naredi najhitreje razen v primeru, da ima naročnik posebne željam ki niso klasične in standardne, potem je potrebno izdelati posebej zanj elemente, kar traja nekaj dlje časa.

Klasična montažna hiša je narejena iz naravnih materialov, je lahka in dobro tesni, dobro je izolirana in ne izgublja energije ter toplote. Največkrat se zraven priporočajo še sončna elektrarna ter toplotne črpalke, kar samo obratovanje hiše še poceni. Montažna hiša ima prednost pred zidano v tem, da ne vleče na sebe vlago kot to delata beton in opeka, zato so primerne za vse terene, še posebej tam, kjer je dosti vlage.

Montažna hiša je zelo nezahtevna za vzdrževanje in obnovo ter cenovno zelo ugodno proti zidani hiši. Obe pa sta enako trdni in vzdržljivi. Če gledamo fasado pa je pri obeh hišah enak problem, treba jo je občasno obnoviti. Montažne hiše imajo prednost še v tem, da so potresno bolj varne kot zidane, ki se lahko hitro zrušijo in so težke ter pokopljejo pod seboj vsem, kar je tisti čas v njih.

Vsekakor priporočamo montažne hiše, ki vam jih bodo mojstri naredili in sestavili tako, kot si sami želite in boste imeli lepe, prostorne ter energetsko učinkovita bivališča. V njih boste srečni ter zel ozdravi z vleiko svetlobe.