Dom in oprema

Motorne kosilnice na nitko po ugodni ceni

Bližajo se dnevi, ki bomo začeli ponovno uporabljati kosilnice. Da pa bojo tej dnevi potekali kar se da hitro bojo to poskrbele motorne kosilnice na nitko po ugodni ceni. Motorne kosilnice na nitko se uporabljajo za košenje trave ob robnikih, ograjah in na večji nedostopnih mestih, kjer z navadno kosilnico ne moremo dostopati, kot so na primer vinogradi ali vikendi. Priporočljive pa so tudi zaradi tega, ker je delo s kosilnico na nitko hitreje in lažje opravljeno.

 

Poznamo 3 vrste bencinskih motornih kosilnic na nitko, to so enoročna D-znaka, profesionalna dvoročna in udobna nahrbtna kosilnica. Razlikujejo se po moči motorja, ki znaša 0,75 do 2,2 kilovata, za domačo uporabo pa je dovolj že 0,75kw. Dobre strani motorskih kosilnic na nitko so, da so ne odvisne od elektrike, ima možnosti za razne priključke, ter primerne so za večje površine npr. trt in trate. Kosilnice se lahko uporabljajo ročno ali hrbtno konstantno, razlika v njima pa je samo v oprijemu, medtem ko si hrbtno kosilnico namestimo na hrbet. Ko se odločite za nakup motorne kosilnice na nitko bodite pozorni na enostavno uporabnost, da ima lahek zagon in enostavno menjavo nitke ter možnosti raznih priključkov, lahko ima tudi zložljiv ročaj, da jo lažje pospravimo in da nam  ne otežuje transporta, imeti mora dober oprtnik za hrbet, da nam med potjo hrbta ne ožuli, ustrezen servis ter ugodno ceno. Zraven kosilnice pa zraven spadajo se razne škarje za obrezovanje, verižna žaga za živo mejo, okrogla nitka, ki poskrbi za trdovratnejše rastje, nitka Strong, s katero bo rez močan ter motorno olje, ki zaščiti motor ter podaljša dobo.

Če se na izdelek ne spoznate in še niste uporabljali kosilnice pokličite in se o njej posvetujte in pogovorite s strokovnjakom, ki vam bo svetoval in pomagal izbrati pravo in kvalitetno kosilnico po ugodni ceni.