Zdravje

Mozolji naš večni problem

V celotnem življenju imamo večkrat kakšne težave, pa so to moški ali ženske. Sigurno ne more nihče reči, da še ni imel te nadloge, da se ni boril z mozolji na obrazu. To je res prava nadloga, najprej v najstniških letih in nato se pojavljajo celo življenje. Lahko se jih rešimo, malo kdaj za stalno, vedno se pojavijo kar pa ni prijetno za videt.

mozolji

Pravijo, da nastanejo zaradi nepravilne prehrane, ker so naše pore zamašene in še se bi kaj našlo. Kot najstniki smo jih imeli vsi saj so pravili, da takrat smo v pubertetniki in, da je v tem času to normalno. Nekateri so imeli celotni obraz v majhnih mozoljih, nekateri samo tu in tam, ampak bili so. Vseeno kateri spol smo, tega mozolji ne izbirajo. Seveda največja napaka je, ko si te mozolje stiskamo, saj tako mislimo da bo vse izginilo. Če malo bereš po spletnih straneh, piše, da jih moraš pustiti, ker se lahko raznašajo. Če greš k kozmetičarki jih ona sigurno stisne. Vi jih raje pustite, naj se posušijo in izginejo sami od sebe.

Omenila sem pravilno prehrano, mogoče je kaj v tem. Je imela hčerka velike probleme z mozolji po obrazi, se je držala prehrane, kot sva po spletu prebrale. Ampak ni pomagalo nič, vedno huje je bilo, tako da ni vedno kriva prehrana. Ona je morala stopit do dermatologa, da ji je ozdravil te mozolje, kar je trajalo eno leto. Takrat so mozolji izginili, se ji je koža lepo sčistila, ampak so se začeli pojavljat nazaj, samo ne v takem obsegu.

V lekarni ali kakšni drogeriji lahko dobite kar nekaj mazil za mozolje. Nekateri to pomaga, se jim sušijo. Nimamo pa vsi iste vrste kože, zato ne moremo imet istega učinka. Ne se sekirat, če se vam kateri pojavi, kot je prišel bo tudi izginil.