notranja revizija
Storitve

Notranja revizija je namenjena transparentnemu poslovanju podjetja

Notranja revizija se največkrat izvaja v srednjih in velikih podjetjih, dobrodošla je tudi v malih, saj notranja revizija preveri poslovanje podjetja in lahko odkrije namene ter nenamerne napake, ki vas lahko drago stanejo. Ne gre za to, da bi bil revizor policaj, dejansko je usposobljena in od države potrjena oseba, ki garantira s svojim podpisom, da so pregledani dokumenti podjetja v redu in da podjetje dobro posluje. Revizor tvega svojo licenco, če se podpiše pod revizijo, ki je površna, zato tega ne bo naredil. Vi pa boste lahko mirno spali.

notranja revizija

Notranja revizija je detajlni pregled poslovanja in iskanje morebitnih neskladnosti ter napak, ki se zgodijo lahko nenamerno in jih vsi spregledajo. Včasih se zgodi tudi, da je kakšna napaka namerna, zato je dobro da se jo odkrije preden jo najde inšpektor in vam zaračuna visoko kazen. Zato najemite sposobno podjetje, ki je dolgo v tem poslu in ima izkušnje ter usposobljene ter certificiran revizorje. To vam lahko reši poslovanje in podjetje.

Notranja revizija se izvaja lahko s pomočjo vaših notranjih sodelavcev ali pa zunanjih revizorjev, kar je še najbolje, da sodelujejo vsi in več oči vidi lahko več napak, ter jih pravočasno tudi odpravijo. Takšna revizija zajema pregled celotnega računovodstva, pogodb in poslovanja podjetja, vodenja zalog, odvajanja davkov in še bi lahko na naštevali. Vse, kar je v zvezi s poslovanjem podjetja.

Ko je notranja revizija povsem zaključena, ste lahko čisto mirni. Seveda je pametno revizijo večkrat letno ponoviti ali vsaj na pol leta, da se sproti opravijo morebitne napake. Od revizorja se bodo tudi vaši zaposleni dosti naučili in bodo dokaj natančni ter pazljivi pri tem, kar je njihova naloga v poslovnem procesu. Če menite, da revizija ni potrebna in pomembna je dobro, da se pozanimate, kje je obvezna in kje priporočljiva, da ne boste pri tem kršili zakona.