odkup bakra cena
Storitve

Odkup bakra – cena, ki jo boste dobili pri dobrem ponudniku

Baker je v svetu zelo cenjena kovina, k temu pa prispevajo predvsem njegova široka uporabnost in možnost ponovne uporabe. Vse več ponudnikov vam zato ponuja tudi odkup bakra. Cena, ki jo boste dobili ob prodaji odpadnega materiala pa je odvisna od več različnih dejavnikov, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju.

Za začetek naj omenimo enega najboljših uradno registriranih podjetij, ki se ukvarja z odkupom kovin pri nas – verjetno vas zanima, koliko denarja lahko pričakujete, če prodate baker podjetju Krizant d.o.o.? Njihova ekipa vam zagotavlja pošteno ceno, končni znesek pa je odvisen od:

  • kakovostnega razreda bakra (bolj kot je baker čist, višjo ceno doseže),
  • količine odpadnega materiala,
  • cene za kilogram bakra na svetovnem trgu,
  • ponudnika, ki si ga izberete za odkup.

Odkup bakra – cena, ki si jo zaslužite

Da, prav ste prebrali – končna cena, ki jo boste dobili za odpadni baker je med drugim odvisna tudi od ponudnika, ki si ga izberete za odkup bakra. Cena, ki vam jo postavijo različni samooklicani odkupovalci, je bistveno nižja, kot bi jo dobili pri uradnem in registriranem podjetju. Njihov glavni cilj je namreč od vas dobiti čim več odpadnega materiala po čim nižji ceni. Če niste ravno poznavalec svetovnega trga kovin, potem ne pričakujte, da boste z odločitvijo za neuradnega ponudnika kakorkoli profitirali. Zato vam svetujemo, da vedno izberete zanesljivo podjetje z dobrimi priporočili.

odkup bakra cena 1

Bistven vpliv na ceno pa ima nedvomno kakovost odpadnega bakra, ki se meri v čistosti. Bakreni material se razvršča v različne kakovostne razrede – Millbery, I. klasa, II. klasa in III. klasa. Čistost je odvisna od primesi, kot so olja, maščobe in laki ter stopnje oksidacije. V katero klaso sodi vaš material bo ugotovil strokovnjak po natančnem pregledu. Poleg kakovosti, je bistvenega pomena pri določanju cene tudi stanje na svetovnem trgu kovin. Ker baker sodi med kovine, katerih cena je zelo visoka, se vse več ljudi odloča za njegovo prodajo, tisti bolj izkušeni pa celo za trgovanje z njim.

Zakaj izbrati zanesljivega ponudnika?

Dejstvo je, da obstaja veliko prednosti, ki so vezane na odkup bakra. Cena je zagotovo ena izmed njih, dodatno pa naj omenimo tudi odlične možnosti za ponovno uporabo. Baker ima namreč to lepo lastnost, da ga lahko v celoti recikliramo in ponovno uporabimo pri izdelavi izdelkov in surovin. Z odločitvijo za zanesljivega uradnega ponudnika, boste poskrbeli, da se bo odpadni baker izkoristil na najboljši možni način. Z odkupom boste tako bakru dali novo priložnost, hkrati pa prispevali k varovanju okolja, saj ta ne bo končal odvržen na kakšni pozabljeni deponiji.