odpadne kovine
Storitve

Zakaj prodati odpadne kovine

Odpadne kovine so kovinski materiali katerega koli izdelka, ki vsebuje kovino, ki jo je mogoče reciklirati. Ne glede na to, ali gre za dele vozil, gradbeni material ali odvečne projektne materiale, imajo odpadne kovine visoko vrednost. Te kovine lahko izvirajo iz komercialne in hišne uporabe. Ne glede na to, ali gre za železne ali neželezne kovine, je predelava teh sekundarnih surovin za pridobitev novih kovin ključna, saj imajo visoko tržno vrednost, ker jih je mogoče znova in znova uporabiti. Prodate lahko žice in električno opremo, bakrene cevi in medeninaste napeljave ter gradbeno jeklo, posodo, orodje, vozila ter stroje.

odpadne kovine

Toda vse prepogosto ljudje odvržejo odpadne kovine na smetišče zaradi pomanjkanja znanja in virov za recikliranje kovin. Pred recikliranjem katere koli kovine je prvi pomemben korak ugotoviti, ali je kovina železna ali neželezna. To je zelo preprost postopek in zahteva le navaden magnet. Če se magnet prilepi na vašo kovino, je to železna kovina. Če se kovina ne oprime vašega magneta, je neželezna kovina. Najbolj dragocene odpadne kovine za recikliranje so neželezne kovine. Najpogostejše so tiste, ki ne vsebujejo železa in so bolj odporne proti koroziji, vključno z bakrom, medenino, aluminijem, cinkom, magnezijem, kositrom, svincem in nikljem.

Železne kovine so manj dragocene za predelovalce kovin, vendar vam še vedno povrnejo strošek nabave, če jih imate dovolj. To vključuje kovine, kot sta jeklo in železo. Jeklo je na primer v avtomobilih, stolih, ograjah, omarah, policah in še več. Medenina je ena najpogostejših barvnih kovin, po kateri je večje povpraševanje in jo najdemo v kljukah vrat, svetilkah, ključih in vodovodnih napeljavah. Medenina, ki je pogosto rumene barve s pridihom rdeče, je kombinacija cinka in bakra, ki je lahko izjemno gosta, kar poveča njeno vrednost.

Aluminij je še ena kovina, ki jo pogosto najdemo doma. Aluminij je mogoče reciklirati in ponovno uporabiti v alternativni obliki v nekaj mesecih. To kovino najpogosteje najdemo kot prazne pločevinke, žlebovi, obloge, notranji in zunanji okvirji vrat in oken. Aluminij je zelo privlačna kovina za predelovalce, saj postopek prihrani 80 odstotkov energije, ki je bila uporabljena za njegovo izdelavo. Baker spada med pogoste odpadne kovine, ki jo najdemo v zgradbah. Baker je zelo dragocen za recikliranje in je precej iskan. Če je v dobrem stanju, bo rdečkaste barve, vendar bodo bolj obrabljeni bakreni elementi in pribor videti temno rjavi in včasih zeleni. Je vsestranska kovina, kar pomeni, da se uporablja v obliki vodovodnih cevi, kot strešni material za žlebove, električne žice.