dober optik
Storitve

Zakaj je pomembno izbrati dobrega optika?

Dober vid je ključnega pomena za kakovostno in optimalno delovanje vsakega posameznika, zato je dober optik nepogrešljiv, ko govorimo o preventivi, ohranjanju in izboljšanju vašega vida. Optik je torej strokovnjak na področju očesne nege in vida. Njegovo delo ni vezano le na preglede vida ter predpisovanje kontaktnih leč, ampak zajema tudi svetovanje ter poudarjanje pomena preventive ter celostne skrbi za oči, ki je ključna za zagotavljanje trajnega in optimalnega vida. V Optiki Oblak izstopajo ravno zaradi svoje predanosti k ozaveščanju ljudi o pomenu preventivne skrbi za oči. S svojim celostnim pristopom omogočajo redne očesne preglede, kjer lahko stranke hitro prepoznajo potencialne težave že v zgodnjih fazah.

Ena od osnovnih nalog dobrega optika je izvajanje celovitih očesnih pregledov. Takšen pregled oči je neinvaziven rutinski postopek, ki igra ključno vlogo pri ohranjanju zdravja oči, med drugim to vključuje preverjanje ostrine vida, pregled očesnega ozadja, merjenje očesnega tlaka in oceno celotnega očesnega zdravja. Lastnost dobrega optika je tudi razumevanje, da vsak posameznik ni enak in da je potrebno k vsakemu pacientu pristopiti individualno. K temu se prišteva tudi skrbna izbira ustreznih korekcijskih sredstev, ki bodo zagotovila optimalen vid za posamezno stranko. Prav tako je pomembna tudi izbira okvirjev očal, za katera je potrebno imeti v mislih, da le ne izboljšajo vida, ampak poudarijo tudi osebni slog posameznika in s tem tudi drugačen aspekt dobrega počutja.

Ozaveščanje o pomenu dobrega vida danes še posebej pomembno

Pomemben vidik dela dobrega optika je tudi osveščanje o pomenu rednih očesnih pregledov in skrbi za oči. Dejstvo je, da je praksa očesne higiene v Sloveniji  slaba, saj ljudje premalo, posebej preventivno, skrbimo za očesno zdravje. Potrebno je opozarjati in  razložiti, kako lahko vsakodnevne navade, kot so uporaba računalnika, branje ali izpostavljanje soncu, vplivajo na zdravje oči. Z novodobnim načinom dela, je danes izpostavljenost modri svetlobi z zaslonov tako rekoč vseprisotna. Simptomi, ki opozarjajo na preveliko dozo modre svetlobe, so rezanje, srbenje, trzanje veke in očesa, občutek peska v očeh, solzenje ter utrujene in boleče oči. Pojavlja se tudi zateklost oči in podočnjakov ter občutek pritiska v očeh. Na dolgi rok modra svetloba izredno negativno vpliva na zdravje naših oči ter posledično na naš vid, zato je  svetovanje glede zaščite pred negativnimi vplivi modre svetlobe izrednega pomena. V Optiki Oblak vam bodo strokovnjaki predstavili svojo raznovrstno ponudbo očal, ki zmanjšujejo izpostavljenost modri svetlobi, s čimer lahko prepreči utrujenost oči in dolgoročne težave. Prav tako sodelujejo z drugimi zdravstvenimi strokovnjaki in se nenehno izobražujejo, da ostanejo v koraku s tehnološkimi in medicinskimi napredki na področju očesne nege. Skozi celovit pristop k zdravju oči prispevajo k splošnemu dobremu počutju posameznikov in krepitvi zavedanja o pomenu skrbi za oči.

Tradicija in raznolika izbira

Predvsem pa je dobro vedeti, da se Optika Oblak ponosno uvršča med pionirje na področju očesne nege v Sloveniji. Ponujajo celovite optometrične preglede vida, ki vključujejo specializirane meritve dioptrije za očala in kontaktne leče. Združujejo tako tradicijo kot sodobni pristop ter posebno pozornost namenjajo tudi otrokom in ozaveščanju kako pomembno je skrbeti za zdravje oči že od rane mladosti. Izbirali boste lahko izbirali tudi med raznolikimi linijami kakovostnih korekcijskih okvirjev in sončnih očal. Pomagali vam bodo izbrati pravi model za vas tudi z vidika oblike, barve in blagovne znamke. Predvsem mora biti dober optik zavezan k visokim standardom dela, ki jih odlikuje predvsem preciznost očesne nege, sodobnost diagnostike in ponudba kakovostnih izdelkov, ki morajo biti tudi odraz trendom na trgu.

Visoki standardi

V Optiki Oblak postavljajo visoke standarde in tako ustvarjajo pozitivno izkušnjo za njihove stranke. Pomen dobrega vida je izjemno pomemben za celovito dobro počutje posameznika in njegov uspeh v vsakdanjem življenju. Vid je eden od ključnih čutov, ki omogoča interakcijo z okolico, pridobivanje informacij ter izvajanje številnih vsakodnevnih dejavnosti, zato se v zdravje naših oči vsekakor splača investirati. Pravočasno poskrbite za celostno zdravje vaši oči.