otroški vozički
Drugo

Otroški vozički so nujna oprema ob prihodu dojenčka

Se pripravljata na prihod novega družinskega člana? Sta že vsa nestrpna in nervozna, kako se bosta znašla v tej vlogi? Imata že vse potrebne stvari, ali vama še kaj manjka? Čeprav prihod dojenčka korenito spremeni življenje vsakega para, naj priprave na njegov prihod ne bodo stresne. Kupovanje oblačil, stekleničk, vozičkov in drugih stvari je lahko povsem prijetna stvar, sploh če jo opravljata skupaj. Vzemita si eno popoldne, skupaj se odpravita po nakupih in na ta način se bosta še bolj povezala in se veselila dneva, ko bosta prvič zagledala svojo malo štručko. Otroški vozički raznih blagovnih znamk so dandanes že kar nadgrajeni, zato si oglejta več različnih modelov, nato pa izberita tistega, ki bi vama najbolj ustrezal.

Čas, ko partnerja pričakujeta svojega prvega otroka je prežet z nešteto čustvi. Mešajo se občutki veselja in sreče, pridejo pa tudi trenutki skrbi, kako se bosta znašla v novi vlogi, bosta kos izzivu, bosta znala primerno poskrbeti za otroka in mu nuditi vse, kar potrebuje … A na srečo danes obstaja že veliko raznih tečajev, skupin in drugih oblik komunikacije s pari, kjer se lahko ti seznanijo z vsem, kar morajo vedeti o skrbi za dojenčke. Tudi pri nakupu vseh potrebnih stvari za dojenčka se lahko po nasvete obrnejo na svoje starše, prijateljice, ki že imajo otroke, sestre ali brate, sorodnike, preberejo lahko kakšne članke in podobno. Če se pred rojstvom otroka na vse dobro pripravita, bosta lahko potem le še uživala v njegovi družbi in vsak dan sproti odkrivala vse radosti starševstva. Ko bo čas za drugega otroka, bodo stvari malo lažje, saj bosta že imela nekaj izkušenj.

otroški vozički
Otroški vozički so različni, izbiramo pa jih glede na dojenčkovo starost.

Kako se pripraviti na prihod dojenčka?

Kot že rečeno, naj priprave na dojenčka ne bodo stresne. Nakupovanje vsega potrebnega je lahko sproščeno in zabavno, za nasvete pa se lahko vedno obrnete na koga, ki s tem že ima izkušnje. Za začetek ne rabite kupiti gore oblačil, kajti videli boste, da jih na začetku ne boste potrebovali toliko, saj boste verjetno vsaj prve dni uživali v zavetju doma in se privajali drug na drugega. Potrebovali boste tudi previjalno mizico, stekleničke, dude, posteljico in kakšno igračko s pomočjo katere bo dojenček lažje zaspal. Sicer pa boste sproti odkrivali, kaj dojenček potrebuje.

Poleg oblačil, stekleničk, dud, posteljice in vsega ostalega, so zelo pomembni tudi otroški vozički. V njih dojenčki preživijo kar nekaj časa, sploh ko gremo od doma. Otroški vozički so zelo praktični, saj je v njih dojenček udobno nameščen in ga ne rabite nositi v košarah, ki so lahko kar težke.

Kakšen otroški voziček izbrati?

Otroški vozički so zelo različni, izbirati pa jih je treba glede na dojenčkovo starost. Na začetku boste dojenčka verjetno prevažali v košari, ki bo zagotovila zdrav razvoj otroka. Biti mora globoka in ravna, namestite pa jo lahko na ogrodje vozička. Če imate prave nastavke na vozičku, lahko nanj namestite tudi avtomobilsko lupinico, kar pride še kako prav, ko morate dojenčka hitro odpeljati k zdravniku ali starejšega otroka v čim krajšem času pospremiti v vrtec. Ko je dojenček že nekoliko večji, lahko naredite prehod v sedeč položaj v vozičku.

otroški vozički
Na voljo so tudi otroški vozički za dvojčke.

Kot že rečeno, se otroški vozički med seboj razlikujejo; izberete lahko voziček 2 v 1, kjer dobite avtosedež in voziček ali pa 3 v 1, kjer poleg avtosedeža in vozička dobite še zibelko. Če pričakujete dvojček, so vam na voljo vozički, narejeni prav za dvojčke. Pri kupovanju vozička morate imeti v mislih še, na kakšni podlagi boste vozili voziček, ali se ga da zložiti v avto, kakšno oporo bo nudil otroku, ali ima možnost obračanja košare in podobno. Ne smete pozabiti niti na dodatno opremo, ki pride zelo prav. V mislih imamo predvsem previjalno torbo, nakupovalno košaro, prevleko za dež, senčnik, nastavek za stekleničko in rolko. Vse to se da kupiti tudi kasneje, a najbolje je, da kupite v kompletu z vozičkom, da ne boste imeli kasneje težav z nameščanjem.

Otroški vozički so obvezna oprema, če boste dobili dojenčka. V njem bo dojenček preživel kar nekaj časa, zato je pomembno, da je udoben in nudi dojenčku vso potrebno oporo. Za nakup vozička si torej vzemite nekaj več časa in dobro preglejte vso razpoložljivo ponudbo.