pisala
Dom in oprema,  Zanimivosti

Pisala so uporabno darilo

Med šolanjem prav vsi potrebujemo nekaj, s čimer si bomo lahko zapisovali učno snov v zvezke, pa naj gre za svinčnike, kemične svinčnike, nalivna peresa, barvice, karkoli pač. Pisala po ugodni ceni vas čakajo tako v fizičnih kot tudi v spletnih trgovinah, izbira pa je tako velika, da boste rabili kar nekaj časa, preden se boste lahko odločili, kaj boste kupili.

Ne glede na to, koliko ste stari, ste (ali pa še vedno) uporabljali pisala – razen če ste tako pametni, da vam je šla vsa predavana snov direktno v glavo in si niste rabili nič zapisovati, potem ste res srečneži. Sicer dandanes res obstajajo tablični računalniki in ostala elektronska oprema, ki omogoča zapisovanje in shranjevanje informacij, a to je verjetno bolj pogost način delanja zapiskov na fakultetah, v osnovnih in srednjih šolah pa je še vedno dokaj običajna in pogosta raba učbenikov, delovnih zvezkov in pisal.

Pisala so najrazličnejših vrst in oblik, tudi izbira materialov, iz katerih so izdelana je kar velika. Morda vam niti ni tako zelo pomembno, s čim pišete, pomembno je le, da pač neko pisalo imate, a obstajajo ljudje, ki jim je zelo pomembno, s čim pišejo. Vsa pisala niti niso primerna, da bi z njimi pisali kar vsepovsod – recimo alkoholni flomastri niso najboljši za pisanje na navaden papir, saj prodrejo tudi na drugo stran lista in je potem vse popacano; za pisanje sporočil, voščilnic itd. se redko uporabljajo barvice.

Na pisala lahko gledate zgolj kot na nujen šolski ali pisarniški pripomoček, brez katerega ne gre, a vendar imajo še večji pomen. S pisali boste zagotovo osrečili prav vsakega, zato jih lahko kupite za rojstni dan najboljše prijateljice, mame, brata, kogarkoli. Obstaja možnost izdelave personificiranih pisal, ki so pravi hit, saj obdarovancu dajo vedeti, da ste resnično pozorni nanje, obenem pa se bo vedno, ko bo držal pisalo v roki, spomnil na vas. Lahko pa so tudi odlično promocijsko ali poslovno darilo, česar se vse več podjetnikov zaveda – če npr. pripravljate zabavo za zaposlene ob koncu leta, nikar ne pozabite na manjša darila, recimo kakšno pisalo; to so namreč odlična darila, ki imajo uporabno vrednost in niso zgolj še ena, katere vsi podarjamo naprej.