poslovna darila
Darila

Poslovna darila izkazujejo hvaležnost in spoštovanje

Tudi vi razmišljate, kaj podariti svojim poslovnim partnerjem ob obletnici sodelovanja, za novo leto in podobne priložnosti? Odlična izbira so lepo pripravljena poslovna darila, s katerimi boste pokazali, da zares cenite sodelovanje z dotično stranko/poslovnim partnerjem. In kaj vse lahko zapakirate v poslovno darilo? Možnosti je kar veliko, svetujemo pa vam, da o izbiri darila dobro premislite.

S poslovnim darilom izrazite hvaležnost in spoštovanje poslovnemu partnerju

Dobrega in zanesljivega poslovnega partnerja je včasih kar težko dobiti, zato morate še toliko bolj ceniti sodelovanje s svojimi obstoječimi poslovnimi partnerji. Če z njimi namreč že dolgo sodelujete, potem se očitno dobro razumete. Vsaj enkrat na leto je zato dobro, da na nek način izrazite hvaležnost svojim poslovnim partnerjem in poslovna darila so več kot odličen način za to. Kot poslovno darilo lahko podarite marsikaj, za zares velik učinek pa vam svetujemo, da dobro proučite svojega poslovnega partnerja in mu nato podarite tako darilo, ki mu kar najbolj ustreza in ga bo zares vesel. Prav tako ne morate zgrešiti, če boste v darilo dali nekaj malenkosti za otroke – verjetno ima namreč večina vaših partnerjev otroke, zato bodo zelo veseli, če jim boste pokazali, da se zavedate, da imajo družino, ki se ji morajo posvečati, zato vam ne morejo biti na razpolago 24/7.

Kot poslovno darilo lahko podarite unikatno in iz naravnih materialov (lesa) izdelano škatlo za vino ali pa lonček za kavo iz recikliranih materialov. Tudi vrečka iz naravnih/recikliranih materialov ali pa nahrbtnik bosta odlično poslovno darilo. Poslovna darila so lahko tudi unikatna pisala ali pa dežniki, brisače, kape ipd. In zakaj smo toliko poudarjali naravne in reciklirane materiale? Zato, ker boste na ta način poslovnim partnerjem pokazali še svojo družbeno ali pa socialno plat, torej da se zavedate problema globalnega segrevanja ozračja in vse večjega onesnaževanja, sami pa skušate kar se da veliko prispevati k temu, da bi te probleme zmanjšali oz. omilili. Za otroke pa bo čisto dovolj, če priložite kakšen svinčnik, obesek za ključe, morda kapo, če imate nekoliko več denarja pa tudi kakšno plastenko za vodo. Verjemite, da bodo veseli prav vsake malenkosti – važno je le, da se spomnite tudi nanje.

Če tudi vi sodelujete z več poslovnimi partnerji (ali pa zgolj enim) je prav, da se jih vsaj enkrat na leto spomnite s kakšnim poslovnim darilom. Poslovna darila naj bodo skrbno izbrana in prilagojena vsakemu poslovnemu partnerju posebej. Priporočamo pa vam, da priložite tudi nekaj malenkosti za otroke.