pvc okna
Dom in oprema

PVC okna so še vedno najbolj priljubljena

Okna so izjemno pomemben del hiše. Če gledamo od zunaj, so poleg fasade zaslužna za zunanji izgled hiše, iz notranjosti pa lahko zaradi njih opazujemo okolico. Okna so lahko izdelana iz različnih materialov in zaenkrat se največ ljudi odloča za okna iz PVC. PVC okna podjetja Cugelj spadajo med bolj kvalitetna okna, ki spadajo v najvišje kakovostne razrede. Pri oknih je namreč, poleg izgleda, zelo pomembna tudi njihova kakovost, saj to vpliva na boljšo kvaliteto bivanja.

Kaj vpliva na kakovost oken?

Okna so naša pregrada z zunanjostjo in različnimi zunanjimi vplivi. Poleg tega nam ponujajo možnost, da skozi njih vidimo dogajanje zunaj in spustimo svetlobo v notranje prostore. Zaradi tega je nujno, da so okna kvalitetne izdelave. Poleg stekel, ki so sestaven del okna, je material, iz katerega je izdelan okenski okvir prav tako pomemben. Med vsemi možnimi okni, so že nekaj časa PVC okna med najbolj priljubljenimi. Okna izdelana iz PVC so med najcenejšimi, kar je zagotovo velik povod za nakup takih oken. Ampak to ni edini razlog. PVC okna poskrbijo tudi za dobro zvočno in toplotno izolacijo in imajo dolgo življenjsko dobo.

Toplotna in zvočna izolacija sta med najbolj pomembnimi lastnostmi, ki jih lahko nudi okno. To močno vpliva na kvaliteto bivanja, pa tudi na morebitne dodatne stroške. Če okno ni dobro toplotno izolirano, je treba notranjost bolj ogrevati. Če pa je toplotna izolacija dobra, pa se toplota ohranja in ne uhaja ven. Tudi zvočna izolacija je izjemnega pomena, še posebej za tiste, ki živijo ob bolj prometnih cestah ali območjih, kjer se rade zadržujejo množice ljudi.

PVC okna tudi niso občutljiva na zunanje dejavnike in so zelo preprosta za vzdrževanje. Zaradi svoje stabilnosti vam ni treba skrbeti, da bi se poškodovala ob prvem dežju ali močnejšem vetru. Zaradi tega tudi pri vzdrževanju ni potrebnega prevelikega napora. V nasprotju z nekaterimi drugimi materiali, se pri PVC oknih tudi ni treba močno poglabljati v čiščenje, saj je zaradi enostavne površine izjemno preprosto. Ravno zaradi tega je njihova življenjska doba tudi 40 let in več.

PVC okna na 1001 način

Okna iz PVC se v osnovi razlikujejo po profilu. Tu gre za razlike v vrstah tesnil, debelini okvirjev in zasteklitvijo, kar pomeni, da ima okno lahko dva ali tri stekla. Poleg tega imajo nekatera okna tudi protivlomna okovja, ki poskrbijo za dodatno zaščito. Okvir je lahko bolj minimalen in čistih ravnih linij, lahko pa so robovi tudi zaobljeni, kar še bolj polepša njihov videz.

Kljub temu, da so okna izdelana iz PVC, pa to ni ovira, da ne bi izgledala kot drugi materiali. Z razliko od standardnih belih PVC oken, se lahko odločite tudi za imitacijo lesa ali kakšne druge kovine. Poleg tega so lahko PVC okna izdelana tudi kopici drugih barv, ki bi najbolj pasala v vaš dom. Za PVC okna je sicer značilno, da so preprosto minimalistično bela, ampak če vaše stanovanje ali hiša nimata tega stila, jih lahko nadgradite z dodatki. Kljuke, okenske police, oblika okna, zaključne letvice in ornamentna stekla so le nekateri deli oken, zaradi katerih bodo vaša okna izstopala iz množice.