Zdravje

Resasti Bradovec

Zdravilni resasti Bradovec ni smo zelo znan za medicino in kulinariko temveč spada med družino gob, ki je tudi tako rečeno super živilo.

Na prvi pogled zgleda, kot nek beli klobuk, zaradi tega ima po celem svetu tudi več svojih imen kar pomeni, da je resasti bradovec ena izmed zelo znanstveno ter zgodovinski zanimivih družinskih gob z svojim posebnim latinskim imenom. Velikokrat jih najdemo na odmrlih drevesih oz. padlih drevesih. Resasti bradovec zaradi njegovih dobrih lastnosti v zdravstvu in jedeh se je že razširil na vzhodnem in zahodnem delu celin, ki ga deli Atlantski ocean. Resasti bradovec ima tudi veliko zdravilnih lastnosti, kot so na primer zdravljenje demence oz. Alzheimerja, skleroze in živčnega sistema ima zdravilni učinek na telo zaradi tega je veliko krat uporabljen na medicinskem področju.

Resasti bradovec ni pa samo uporabljen v medicini uporabi oz. pripravi se lahko v kulinariki na več načinov od rižot, juh, obar do surovo v solatah. Resasti bradovec je priljubljen tudi med vegetarijanci in vegani in se velikokrat najde v prehrani namesto mesa. Ima tudi veliko vitaminov in mineralov, kot so na primer vitamin D, želez, cink, biotin ter polipeptidi od naštetih stvari so vsa zelo nujna za našo normalno zdravo in aktivno človeško telo. Njihove dobre lastnosti in posebnosti in značilnosti ter prepoznavnost, kot medicinska in kulinarična goba si jo zaradi tega vsak kdo želi imeti in uporabiti njene učinke, resasti bradovec je definitivno super, odlična, zdravilen, brez stranskih učinkov, njihovi dodatki in najnovejše kapsule so tudi dokaz, da se resasti bradovec se ker naprej uporablja in razvija, zato je odlična surovina, ki jo rabi vsak v svojem življenju in mu ne bo nikoli žal jo uporabiti in imeti pri rokah ter je dokazano, da izboljša našo življenje zdaj in za prihodnost.