robotske kosilnice
Dom in oprema

Robotske kosilnice vam lahko močno olajšajo življenje

Kmalu bo prišel čas, ko bo treba spet redno skrbeti za zelenico na našem vrtu, da bo lepo in enakomerno pokošena. Nekateri tovrstno delo naravnost obožujejo, drugi ga sovražijo. Tudi vi spadate med te bolj »lene« sorte ljudi? Nič zato, za vas imamo izvrstno rešitev, ki bo namesto vas skrbela za lepo pokošeno zelenico, vi pa se boste medtem lahko sproščali na kavču, ob dobrem filmu, knjigi ali prijetnem druženju s prijatelji. Ste ob tem stavku zastrigli z ušesi, vas zanima, kdo bi lahko to delo opravljal namesto vas? Robotska kosilnica Husqvarna seveda!

Zakaj kupiti robotske kosilnice?

Tisti izmed vas, ki ste navdušeni nad vsakotedensko poletno košnjo trave na domači zelenici boste gotovo rekli, da so robotske kosilnice nepotrebno zapravljanje denarja, saj vi travo pokosite enako dobro kot robotska kosilnica, poleg tega pa so robotske kosilnice (pre)drage. To do neke mere drži, a vprašajte se nekaj drugega. Si res želite vsako soboto zapraviti za to, da pokosite travo, kar, roko na srce ni tako majhna stvar, sploh če imate večje površine zelenic? Ne bi prostega dneva raje preživeli v družbi družine, prijateljev ali koga drugega? Lahko se z družino odpravite na izlet, vikend oddih, prijatelje lahko povabite na prijetno druženje ob pivu in žaru, lahko pa si preprosto oddahnete od tedenska napora in vikend preležite na kavču ob gledanju najljubše serije, tekme ali dokumentarca; ali pa preberete knjigo, za katero čez teden zmanjka časa. Ni to dosti bolj privlačna opcija?

robotske kosilnice
Si res želite vsako soboto zapraviti za to, da pokosite travo? Raje si odpočijte od napornega tedna.

Če vas še nismo prepričali …

Če vas z zgornjim opisom prijetno preživetega vikenda nismo prepričali v nakup robotske kosilnice, potem vam zdaj ponujamo še nekaj bolj praktičnih stvari v zvezi z robotskimi kosilnicami.

Robotske kosilnice lahko svoje delo opravljajo tudi v slabem vremenu, na primer ob dežju. To je še kako priročno takrat, ko je trava že res velika, vi pa zaradi dežja ne morete kositi in vas to zelo jezi. ali še huje – kaj če dežuje ravno v času, ko se boste odpravili na daljši dopust, trava je že zelo visoka, vi pa ne morete kositi; si predstavljate, kakšno travo boste imeli, ko boste prišli domov?! Teh težav se lahko rešite z nakupom robotske kosilnice, ki lahko dela podnevi ali ponoči, v vseh vremenskih razmerah.

Robotske kosilnice slovijo tudi po svojem tihem delovanju, kar pomeni, da nikogar ne bo motila s svojim delom. Če vas je do zdaj sosed ves čas opominjal, da s hrupom kosilnice motite njegov umirjen vikend, robotska kosilnica reši tudi to zagato. Mirne vesti jo lahko vklopite tudi v nedeljo popoldne in naslednje jutro vam bodo vsi zavidali, ker boste imeli lepo pokošeno travo.

Ste vedli, da lahko z robotsko kosilnico ustvarite tudi zanimive vzorce? Robotske kosilnice lahko s svojimi naprednimi funkcijami oziroma različnimi programi vašo trato spremenijo v nogometno igrišče ali kakšen drug vzorec. Če so vaši otroci zagreti nogometaši, jim bo to gotovo pričaralo nasmeh na obraz.

robotske kosilnice
Ste vedeli, da lahko z robotsko kosilnico ustvarite tudi zanimive vzorce?

So robotske kosilnice dovolj zmogljive tudi za težje terene?

Večina kosilnic se dobro znajde tudi na terenu do 45 odstotnega naklona in na razgibanem terenu. Da se kosilnica med košnjo ne prevrne, so zadnja kolesa dodatno ojačana. Tovrstne kosilnice so tudi tako napredne, da ob morebitne trku z oviro spremenijo svojo pot na ta način, da se temu trku naslednjič izognejo, če pa je situacija zelo kritična, se tudi samodejno ustavijo. Za delovanje ne potrebujejo bencina, ampak imajo vgrajen akumulator. Same zaznajo, kdaj jim zmanjkuje moči in se same priklopijo na polnilno postajo.

Pametno upravljanje z robotskimi kosilnicami

Robotske kosilnice lahko enostavno upravljate preko svojega pametnega telefona ali tablice, saj vam oddaljeni nadzor preko sistema GPS omogoča zelo natančno spremljanje naprave kjerkoli in kadarkoli. Napredni moduli, vgrajeni v robotske kosilnice vam tudi omogočajo, da najdete robotsko kosilnico tudi na zelo obširnih površinah, kot je na primer igrišče za golf. Sistem prilagaja košnjo trave glede na njeno višino, zato bo vaša zelenica vedno lepo urejena, ne glede na to, ali boste vi doma ali ne.

Robotske kosilnice vam torej lahko zelo olajšajo življenje. Na trgu so sicer že nekaj časa, a so zaradi hitrega tempa življenja, stresnih in dolgih delovnikov in večjega pomena kvalitetno preživetega časa postale bolj priljubljene šele v zadnjem času. Če si torej tudi vi želite prihraniti vsakotedenske skrbi s košnjo travo, kupite svojo robotsko kosilnico, ki bo vaš novi vrtni pomočnik.