Storitve

Ročne ure so statusni simbol

Ročne ure so že od nekdaj merilnik časa in statusni simbol, zato so jih ljudje dobro izbirali, da so točno merile čas in bile hkrati dragocen okras. Najbolj so bile cenjene švicarske ure, saj so bile res točne in natančne ter vzdržljive, zato je še danes reklo, da je točen kot švicarska ura. Ročne ure nikoli niso šle iz mode in si danes še bolj cenjene kot kdaj koli prej, kljub moderni tehnologij in mobitelom ter ostalim elektronskim napravam, kot so pametne ure, so klasične ročne ure še vedno nekaj, kar ljudje modro in po pameti izberejo.

Dejansko so moderne ročne ure precej podobne tistim iz preteklosti, predvsem se razlikujejo po tem, iz kakšnih materialov so narejene, saj so danes moderni materiali še bolj obstojni, bolj inovativni in lahko kot včasih, tak oda so ure lahko bolj kakovostne, le če jih izdela tudi dober izvajalec in vzdržuje dober urar. Ure so lahko narejene in kovine ali celo lesa, modnih dodatkov iz zlata, srebra, usnja in umetnih materialov, ki uri dajo poseben čar ter pečat. Lahko so v več barvah ni prilagojene moškim ali ženskam.

Ročne ure za ženske so običajno narejene bolj nežno, so svetlejših barv in velikokrat so zlate ter lepih ovalnih oblik, z nežinimi kazalci ni številčnicami ter modnimi okraski ter dodatki, ki sedejo v vsako žensko srce. Moške ure pa so bolj robustne ,narejene iz masivnejših kovin in bolj kovinskih ter temnih barv, usnjene ter imajo malo modnih dodatkov, največkrat imajo v pokrove kaj vrezano kot je družinski znak ali logotip.

Ročne ure so lahko zelo moderne, tudi digitalne torej elektronske, in imajo lahko veliko funkcij, med njimi tudi merijo srčni utrip ali korake in kalorije, te ure pa so bolj namenjene mladim ter tistim, ki imajo radi sodobno tehnologijo ter neke vrste igračke. Poslovnežem se ne bodo podale.