smučišče Golte
Drugo

Smučišče Golte: zimski raj za družine in ljubitelje narave

Smučišče Golte, idilično smučarsko središče, je priljubljena destinacija tako med lokalnimi prebivalci kot tudi med mednarodnimi obiskovalci. Nahaja se v osrčju Slovenije, v čudoviti Savinjski dolini, na 1.250 do 1600 metrov nadmorske višine. Obiskovalcem ne ponuja samo vrhunskega smučanja, temveč tudi številne druge aktivnosti v naravi. Če razmišljate o tem, kam med zimskimi počitnicami, obiščite smučišče Golte, kajti v mesecu decembru so za vas pripravili posebno ponudbo – oddih na Golteh, kjer lahko izkoristite dve nočitvi po akcijski ceni, do konca decembra 2023.

 

Večkrat nagrajeno smučišče, z vrhunskimi smučarskimi progami

Smučišče Golte se razprostira čez 50 hektarjev ozemlja, kar pomeni, da lahko izbirate med različnimi tereni. Za vsakega smučarja se najde primerna proga. Smučišče Golte je eno izmed starejših smučišč, saj je staro že več kot 50 let, prav tako pa je bilo že večkrat okronano z nazivom najboljšega smučišča v Sloveniji. Na smučišče Golte se lahko povzpnete na dva načina, in sicer lahko se na vrh pripeljete kar z avtomobilom, lahko pa uživate v panoramski vožnji, z najdaljšo nihalko v Sloveniji, ki vas pripelje na vrh v 8 minutah. Poleg vrhunskih smučarskih prog ima dobro urejeno in dostopno tudi parkirišče, saj se nahaja približno 100 m stran od smučišča.

Golte slovijo po svojih dobro urejenih smučarskih progah, ki so primerne tako za začetnike kot tudi izkušene smučarje. Izbira smučarskih prog vas ne bo pustila hladne, kajti smučišče vam ponuja več kot 12 kilometrov različnih prog, ki se raztezajo po slikovitem pobočju. Na smučišču lahko izbirate med tremi sedežnicami in dvema vlečnicama, ki omogočajo enostaven dostop do vrha smučišča, od koder se odpirajo čudoviti razgledi na okoliške hribe. Odlično je poskrbljeno tudi za otroke, saj sta na otroškem smučišču na voljo tudi tekoči trak in poligon, kjer se lahko otroci smučajo ali sankajo.

smučišče Golte

Obratovanje smučišča in smučarske karte

Smučišče Golte v času zimske sezone obratuje od 9.00 ure zjutraj pa vse do 16.00 ure popoldne. V tem času so polno delujoče tudi sedežnice in vlečnice. Nihalka Žibert pa obratuje vse od 8.00 do 18.00, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti, če boste pravočasno prišli ali odšli s smučišča. Vseeno je priporočljivo, da pred prihodom preverite delovanje naprav, saj se zaradi varnosti obiskovalcev, prilagajajo tudi  vremenskim in snežnim razmeram.

Vozovnice lahko kupite na spodnji postaji žičnice in na blagajni, pri hotelu. Določeno količino vozovnic lahko kupite tudi pri določenih postajah žičnice ali pa izberete najbolj lagoden način nakupa in jih kupite preko spleta. Na voljo imate tri tipe vozovnic: dnevne, večdnevne ali družinske vozovnice. Če pa si želite redno obiskovati smučišče Golte, si lahko uredite tudi sezonsko vozovnico. Cenik vozovnic najdete na spletni strani smučišča.

 

Nastanitev v bližini smučišča

Okoliški hoteli, apartmaji in koče zagotavljajo udobno bivanje obiskovalcem smučišča Golte. Nastanitve so opremljene sodobno, predvsem pa nudijo udobje s pridihom domačnosti, kjer se lahko spočijete in si privoščite oddih. Lokalne restavracije in gostilne ponujajo okusno domačo kulinariko, ki dopolni celotno izkušnjo bivanja v tem čudovitem smučarskem centru. Smučišče Golte želi svojim gostom enkrat izkušnjo smučanja in popoln oddih, stran od mestnega vrževa, kjer bodo lahko preživeli več časa na prostem in se preizkusili v različnih aktivnostih. Apartmaji se nahajajo tudi v bližini sprehajalnih poti, kar pomeni, da je lokacija idealna za vse ljubitelje pohodništva in planinarjenja. Tisti, ki bi si želeli sprostitve, pa se lahko razvajate v wellness-u, ki se nahaja blizu apartmajev.

 

Kaj početi na Golteh?

Smučišče Golte ponuja vrsto aktivnosti. Za tiste, ki se želijo izpopolniti v smučanju ali celo začeti svojo smučarsko pot, so na voljo številne smučarske šole in tečaji. Izkušeni in usposobljeni učitelji nudijo učinkovito in prijetno učenje smučanja za vse starosti. Poleg smučanja so proge primerne tudi za sankanje in bordanje. Golte pa niso privlačne le pozimi. Poleti ponujajo raznolike aktivnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje, jahanje in golf. Naravni rezervat na Golteh je pravi raj za ljubitelje narave, saj se lahko sprehodite in opazujete lepote neokrnjene narave, med drugim tudi raznoliko floro in favno. Če ste bolj adrenalinski tip, pa se lahko odločite za obisk adrenalinskega parka ali celo spust s padalom.

Skozi vse leto se torej na Golteh odvijajo različne prireditve in dogodki, ki dodatno obogatijo doživetje obiskovalcev. Od smučarskih tekmovanj do kulturnih prireditev. Golte so več kot le smučišče – so destinacija, kjer se povežejo smučanje, narava in udobje. Ne glede na to, ali ste strasten smučar, ljubitelj narave ali družina, smučišče Golte obljublja nepozabne trenutke in aktivnosti za vse obiskovalce.