suhe oči
Zdravje

Zakaj suhe oči tako pečejo?

Suhe oči postanejo iz več razlogov. Največkrat je razlog gledanje v slab ekran televizije ali računalnika. To gledanje je običajno dolgo časa, kar lahko izsuši oči. Drug razlog so lahko bolezni ali pa starost. Na tej povezavi si preberite, kako si pomagati v primeru suhih oči na naraven način. Prva stvar, kar morate narediti, če imate suhe oči je, da ugotovite vzrok, zakaj je tako. Če ne ugotovite sami, potem obiščite okulista, da vam bo pomagal to ugotoviti. Nato se lahko vzroki začno odpravljati. En problem je lahko tudi, da ne mežikate. To počno ljudje, ki so  kratkovidni ali imajo astigmatizem ter tisti, ki gledajo dolgo časa v ekran.
suhe oči
Suhe oči boste najhitreje odpravili tako, da se najprej zavedate, da vas ščemijo in kasneje začno še boleti ter peči, kot bi imel v njih iglice. To pomeni, da je premalo na očeh naravne očesne tekočine in da solznice ne izločajo dovolj maziva za vaše oči, takoj začnite z očmi delati vaje in mižikati. To počnite vsaj 5 minut, dokler se oči ne navlažijo. Nato ves čas se nadzirajte in se ulovite, če ne mežikate z očmi. Namerno mežikajte več, kot je potrebno, da se na mežikanje navadite. To, da ne mežikate povzroča lahko tudi kratkovidnost.
Ko imate suhe oči in mežikanje ne pomaga, je lahko bolj globok vzrok. Lahko je bolezen, prehlad ali so kakšna zdravila to povzročila. Takrat lahko suhe oči odpravite z umetnimi solzami. To os kapljice iz naravnih sestavi, ki jih kapljate v oči takrat, ko se vam osušijo torej po potrebi. Lahko pa pomagajo tudi čaji iz smetlike in drugih cvetlic, ki so za oči najboljše. Nikar pa ne pozabite mežikati, ker boste tako najhitreje odpravili težavo. Pa veliko jih zapirajte in si polagajte preko dneva dlani na oči, da si ustvarite temo in jih umirite.