Dom in oprema

Toplotna črpalka za vaš dom

Ste se za letos in naslednja leta odločili, da boste svoj dom ogrevali s toplotno črpalko? Mislim, da je ta odločitev enkratna in boste na ta način ogromno privarčevali. Najučinkovitejša toplotna črpalka? Na to je res težko odgovoriti, saj je na tržišču kar preko 50 različnih znamk. Vsak svojo blagovno znamko hvali, to je normalno, prav tako vsak uporabnik bo drugo znamko pohvalil. Odločitev je vaša katera toplotna črpalka bo grela vaše stanovanje. Zelo dobro se morate informirati pred nakupom in se posvetovati s strokovnjaki. Za lažjo odločitev sem vam zgoraj tudi dala link, kjer imate nekaj napotkov za nakup toplotne črpalke.

Danes se ljudje zelo težko odločijo za ogrevanje stanovanja. Saj, če poslušamo medije res ne vemo kaj se splača, kje je ceneje. Najboljše, da poslušate svojo vest, strokovnjake in se nato odločite. Ogromno družin, podjetij in drugih ustanov že uporablja toplotne črpalke. Toplotna črpalka je ena izmed najcenejših virov ogrevanja, saj so stroški zelo nizki. Ne rabite skrbeti v poletnem času, kje kupiti drva, pelete ali olje. Tu ne rabite ničesar, ko vas zebe vklopite črpalko in stanovanje bo toplo.

toplotna črpalka

Toplotna črpalka zrak/voda je najbolj uporabna, lahko pa se odločite še za druge vire. Če niste prepričani kateri vir je najboljši za vas naj vam pomagajo strokovnjaki na tem področju. V večini občin v Sloveniji vam nudijo za toplotne črpalke tudi subvencije od 20 do 50% vrednosti. Če vas zanima toplotna črpalka se pozanimajte na vaši občini, če ste tudi vi kandidat, da si malo olajšate proračuna. Toplotna črpalka pa vas ne bo samo ogrevala v zimskem času, v poletnih mesecih jo lahko uporabljate, kot klimo saj je primerna tudi za hlajenje. Ne zavzame vam nobenega prostora v stanovanju, saj se montirajo v zunanjih prostorih. Lahko jo montirajo na vaš objekt ali pa posebej nekje, da vas ne moti.