toplotna izolacija
Dom in oprema,  Storitve,  Zanimivosti

Toplotna izolacija pri Termotop vam daje dodatno izolacijo podstrešnih prostorov

Toplotna izolacija pri Termotop vam daje dodatno izolacijo podstrešnih prostorov. Obiščite spletno stran, kjer je toplotna izolacija ugodna in enostavna.

Termotop je odlična rešitev pri montaži dodatni izolaciji podstrešnih prostorov. Pri montiranju toplotne izolacije se izognemo posegom v izdelan stanovanjski prostor, ker vsa dela opravimo iz zunanje strani. Dodatna toplotna izolacija se montira preko nosilne konstrukcije iz zunanje strani. Možno je predhodno dodati manjkajočo toplotno izolacijo med strešne nosilce. Vgrajena izolacija je popolnoma negorljiva. Celotna strešna površina je pokrita z toplotno izolacijo, kar preprečuje toplotne mostove. Preprečuje pregrevanje podstrešnih prostorov, ker ima zaradi svoje gostote velik fazni zamik. Ledene sveče se v zimskem času ne bojo pojavljale več , ker je taljenje snega po vsej površini strehe enako, kar je še ena prednost, ki jo nosi kakovostno izvedena toplotna izolacija. Z uporabo toplotne izolacije zadostimo potrebam EKO sklada.

toplotna izolacija

Toplotna izolacija je dobra izbira takrat, ko je podstrešni prostor namenjen bivanju. Montiranje izolacije je izredno preprosta, vseeno pa obstajajo skrite plasti, ki se jim je vredno izogniti. Pravilno izolirana površina bo vaš dom varovala pred neželenimi vdori vode in pred zunanjimi vplivi. Če je izbrana izolacija dovolj debela, bo vaš dom uspešno zadrževal toploto v zimskem času ter ščitila pred vdorom vročine poleti. Pred začetkom gradbenih del, je dobro premisliti ali boste menjali tudi celo zunanjo ogrodje strehe, kar je vsekakor boljše, če je objekt dotrajan. Tudi če se ne odločite za tak korak, se svetuje da se za ta čas s strehe odstrani vse elemente. Toplotna izolacija je pomemben korak pri obnovi ali izgradnji, zato pri kakovostni gradnikov ne skoparite preveč in izberite toplotnoizolativni material znanih proizvajalcev. Dobro je vedeti tudi to, da slabše izolirani špirovci predstavljajo največje toplotne izgube, zato jih je treba prekrivati z vsaj 10 cm debelo izolacijo. Izolacija ni zahteven postopek, je pa potrebna velika mera natančnosti in dober material.