toplotne črpalke
Storitve

Kaj je bistvo toplotne črpalke in na kaj morate biti pozorni

Toplotne črpalke so energetsko varčne in z njimi nimate nobenega dela. Dejansko so toplotne črpalke tudi za namestitev zelo ugodne, poleg tega dobite lahko subvencijo zanje. Če razumete, kaj je toplotna črpalka in kako deluje, lahko ugotovite, ali je ta sistem primeren za vaš dom. Te črpalke uporabljajo obnovljive vire energije, kot so voda, zrak in zemlja, ki so vedno na razpolago in so ekološko povsem sprejemljivi, zato se vedno več ljudi odloča za ta čisti, zeleni način ogrevanja in glajenja doma ter prostor, saj z njim tudi ni veliko dela in večjih stroškov, ker praktično ne potrebuje velikega vzdrževanja, razen menjave filtrov in še nekaj malenkosti.

 toplotne črpalke

Kot vsak del ogrevalnega in hladilnega sistema potrebujejo tudi toplotne črpalke redno vzdrževanje. Umazane komponente toplotne črpalke, kot so tuljave, filtri in ventilatorji, lahko spremenijo kakovost zraka v domu. Ključnega pomena je vzdrževanje čiste črpalke in zagotavljanje, da vsi deli delujejo pravilno. Če črpalke ne vzdržujete redno, se lahko sistem poškoduje in sčasoma preneha delovati pravilno, zaradi česar jo lastniki stanovanj zamenjajo.

Filtre je treba zamenjati približno vsak mesec ali pogosteje, če je potrebno, da je zrak, ki prihaja skozi, čist in enakomeren. Poleg tega bo morda treba odstraniti prah in očistiti ventilatorje, tako znotraj kot zunaj, kot tudi tuljave. Pri čiščenju črpalke bodite previdni, da se ne poškodujete ali nepravilno zamenjate. Če se pojavijo kakršne koli težave, preberite navodila proizvajalca ali se posvetujte s strokovnjakom. Lastniki stanovanj lahko naročijo strokovnjake, da preverijo morebitna puščanja, poškodovane dele, temperature ali tlake hladilnega sredstva in pretok zraka.

Če imate težave s toplotno črpalko, vedno pokličite strokovnjaka. Včasih lahko pride do težave znotraj cevi, pod zemljo ali znotraj enote, ki je lastnik hiše morda ne bo mogel videti ali diagnosticirati. Bistvenega pomena je, da se za pomoč pri odkrivanju težave obrnete na strokovnjaka, ki pozna notranjost in zunanjost sistema. Če zrak ne teče enakomerno, temperatura ne narašča, se namesto toplote sprošča hladen zrak ali sistem ne deluje pravilno, je čas, da pokličete strokovnjaka.