trikolesnik
Avtomobilizem

Trikolesnik vas bo navdušil

Trikolesniki so v bistvu zelo podobni skuterjem, le da imajo dodano še eno sprednje kolo. Novi trikolesnik Metropolis vas bo popeljal po vseh koncih Slovenije, celo tujino lahko raziskujete z njim, zato z nakupom nikar ne odlašajte – že danes obiščite prodajni center trikolesnikov in si izberite svojega novega najboljšega prijatelja.

Raziščite Slovenijo z atraktivnimi trikolesniki

Pomlad je že tu, kar pomeni, da je vreme vse lepše – zakaj ga torej ne bi izkoristili za raziskovanje skritih kotičkov Slovenije? Tega se lahko lotite na več načinov, recimo z avtom, a priznajte, da je vožnja z avtomobilom lahko dokaj nezanimiva, pogosto se zgodi, da boste naleteli na veliko gnečo na cesti in z avtomobilom pač ne morete prehitevati cele kolone, ki stoji na mestu, prav tako do veliko kotičkov naše deželice težko pridete z avtomobilom. Raje si omislite trikolesnik, ki je precej manjši od avtomobila, bolj okreten, hkrati pa vam ponuja obilo atraktivnih doživetij. S trikolesnikom se boste lažje izognili prometnim zamaškom, saj tovrstni motorji omogočajo več okretnosti, obenem pa boste s trikolesnikom doživeli bolj pristno naravo – veter v laseh, morda kakšna kaplja dežja, če se boste peljali po gozdnih cestah, boste lahko vonjali gozd, ob morju boste vohali sol … Vsega tega z avtomobilom pač ne morete doživeti na tako pristen način. Veliko manj problemov boste imeli tudi z iskanjem parkirnega prostora, seveda pa na izlet s trikolesnikom ne boste mogli odnesti tako veliko prtljage kot bi je spravili v avtomobil.

trikolesnik
Za trikolesnik boste odšteli občutno manj denarja kot za nakup novega avtomobila in če se ne vozite nikamor drugam, razen v službo in najbližjo trgovino, se vam nakup trikolesnika zagotovo izplača.

Zakaj izbrati trikolesnik in ne običajnega skuterja?

Za začetek naj rečemo, da so trikolesniki veliko bolj atraktivni od skuterjev, saj izgledajo večji, bolje opremljeni in jih hitreje opazimo (roko na srce, skuterji so že tako razširjeni, da jih skorajda ne opazimo več). Pri vožnji se trikolesnik sicer skorajda ne razlikuje od vožnje enoslednih vozil (torej skuterja in podobnih motornih koles), saj se sprednji kolesi v ovinkih podajata in simulirata obnašanje enega kolesa, le da je oprijem prednjih koles enkrat boljši. Nekateri so izpostavili še dejstvo, da trikolesnika za parkiranje ni potrebno postaviti na tačko, temveč ga parkiraš tako, da s posebno ročico zakleneš nagib; to lahko vozniki trikolesnikov naredijo tudi, ko čakajo na semaforju in jim tako ni potrebno dajati nog na tla vsakič, ko se ustavijo. Tretje kolo nudi dodatno stabilnost pri višjih hitrostih in boljši oprijem v slabih voznih razmerah, seveda pa je zaradi svoje velikosti in širine trikolesnik nekoliko manj okreten od skuterjev. Imajo pa trikolesniki kar nekaj prostora v prtljažniku, prav tako so dovolj prostorni za sopotnika, zato so idealni za izlete v dvoje.

S trikolesnikom v službo in po ostalih opravkih

Kot že rečeno, so trikolesniki bolj okretni od avtomobilov, z njimi lažje obidete prometne zastoje, bistvena razlika med trikolesniki in avtomobili pa je v ceni. Za trikolesnik boste odšteli občutno manj denarja kot za nakup novega avtomobila in če se ne vozite nikamor drugam, razen v službo in najbližjo trgovino, se vam nakup trikolesnika zagotovo izplača. Trikolesnike je dovoljeno voziti že z B kategorijo, zato ne boste imeli niti dodatnih stroškov z opravljanjem izpita. Prihranite torej nekaj denarja, predvsem pa obilo stresa, ko se v jutranjih in popoldanskih konicah nikamor ne premaknete z avtomobilom in zato bentite nad vsemi, ki se morajo ravno takrat kot vi pojaviti na cestah, vi pa že pošteno zamujate v službo.

trikolesnik
Trikolesniki so opremljeni z vsemi potrebnimi varnostnimi mehanizmi, zato boste v vožnji uživali brez skrbi.

Naj vas trikolesniki navdušijo

V specializiranih trgovinah vas že čakajo najrazličnejši trikolesniki, vsem pa sta skupna neverjetno udobje in eleganca. Trikolesnike upravljate z brezstičnim ključem, zato za zagon ne boste rabili brskati po žepih in se spraševati, kam hudiča ste vtaknili ključ. Trikolesnike boste lahko varno in elegantno parkirali na vsakem terenu, saj imajo elektronsko ročno zavoro, prav tako pa imajo vgrajen potovalni računalnik, s katerim boste lahko načrtovali svoje izlete. Trikolesniki so opremljeni z vsemi potrebnimi varnostnimi mehanizmi, zato boste v vožnji uživali brez skrbi. Za vašo varnost skrbijo najsodobnejši ABS zavorni sistem, vrhunske zavore, elektronski nadzor spodrsavanja, ob močnem zaviranju se avtomatsko vklopijo vsi štirje smerniki, na LCD zaslonu lahko spremljate tlak v pnevmatikah, asferična vzvratna ogledala z dvojnim kotom pa vam omogočajo, da vidite vse okoli sebe in ste tako pripravljeni na vse nevarnosti. Trgovci vam ponujajo tudi opcijsko opremo, recimo nosilec kovčka, kovček, naslon za sopotnika, pregrinjalo ipd., zato vas trikolesnik prav gotovo ne more razočarati.

Trikolesniki so torej zelo atraktivni, nudijo pa neverjetno udobje in varno vožnjo. Idealni so za raziskovanje skritih kotičkov Slovenije in širše okolice, prav tako pa jih lahko uporabljate za vsakodnevno vožnjo v službo ali po ostalih opravkih. Obiščite najbližji prodajni center ali pa pobrskajte na spletu in se prepričajte o kvaliteti in ponudbi najsodobnejših trikolesnikov.