trn v peti
Zanimivosti,  Zdravje

Trn v peti se da pozdraviti na naraven način

Bolečine v peti, še posebej zjutraj ali po daljšem obdobju mirovanja, lahko nakazujejo, da imate trn v peti. Predlagamo vam obisk te spletne strani, saj boste na njej izvedeli vse, kar morate vedeti o trnu v peti – kaj to je, kako ga pozdraviti, kako ga preprečiti in še kaj. Trn v peti sicer ni nujno boleč, je pa za večino ljudi neprijeten.

Izraza trn v peti ne moremo razumeti dobesedno – no, lahko da ste dejansko bosi stopili v trnje in imate sedaj zares trn v peti, a medicinsko gledano s tem izrazom označujemo nekaj drugega. Gre namreč za kostni izrastek, ki se pojavi na peti oz. petnici in je usmerjen proti stopalnemu loku. Lahko je koničaste, poličaste ali kljukaste oblike, tudi dolžina se razlikuje (doseže lahko tudi dolžino več kot 1 cm). Za trnom v peti statistično gledano trpi eden od desetih ljudi, bolečine ali vsaj neprijetnosti pa povzroča zgolj pri enem izmed dvajsetih ljudi. Vedeti pa morate tudi, da ne pomeni vsaka bolečina v peti tudi trna v peti. Peta vas lahko boli zaradi najrazličnejših vzrokov, zato je najbolje, da se ob pojavu bolečine odpravite k osebnemu zdravniku, da preveri, kaj je vzrok bolečine in kakšno zdravljenje je primerno. Eden izmed povsem naravnih zdravilnih pripomočkov za zdravljenje bolečin v peti so izdelki iz smrekove smole, ki dokazano delujejo. Izdelke Smrekovit je preizkusilo že veliko uporabnikov in prav vsi so bili z njimi zadovoljni. Učinkovito pomaga tudi pri trnu v peti. Izdelki Smrekovit so vam na voljo v obliki mazila, kapljic, kreme in še kaj. Najbolje, da obiščete njihovo spletno stran in sami preverite ponudbo povsem naravnih izdelkov iz smrekove smole.

Bolečine v peti se lahko pojavijo zaradi različnih vzrokov, eden izmed teh je lahko tudi trn v peti. Statistično gledano za trnom v peti zboli malo ljudi, a morda (bo)ste prav vi med njimi. Izdelki iz smrekove smole dokazano pomagajo pri omenjenih težavah.